LoVen P2013 joukkueelle hopeaa Tampereen välipäiväturnauksesta jännittävien käänteiden jälkeen
Pojat 2012/2013Julkaistu: 30.12.2023 14.36

LoVen P2013 joukkueelle hopeaa Tampereen välipäiväturnauksesta jännittävien käänteiden jälkeen

Lohtajan Veikkojen P2013 jalkapallojoukkue osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa Tampereen Pallo-Veikkojen järjestämään välipäiväturnaukseen P11 haastesarjaan. Matkaan lähdettiin keskiviikkona yhteiskuljetuksella, joululaulut raikasi ja tunnelma oli korkealla, kun odotettu kisamatka oli viimein alkanut. Illalla saavuttiin majoituspaikalle Varalan urheiluopistolle.

Torstai aamuna joukkue suuntasi Pirkkahallille ja ensimmäisenä vastassa oli jo Heinä Cupistakin tuttu Palokan Riento. LoVen pelaajat olivat hienosti hereillä heti ekaan peliin. Palokan Riento antoi kovan vastuksen. Peli kääntyi kuitenkin LoVen voitoksi hienolla erikoistilannemaalilla, jossa J.Liimatta viimeisteli näyttävästi ilmasta L. Heikkilän antaman kulmapotkun. Peli päättyi lukemin 2-1.

Seuraavaksi vastaan asettui Ylöjärven Ilves. Periksiantamaton joukkuepelaaminen sekä N. Rantalan tekemä tarkka maalivahtityö tuotti taas tulosta ja LoVe voitti pelin lukemin 1-3. Tämä peli varmisti, että ensimmäistä kertaa koskaan joukkue pelaisi joka tapauksessa mitalipeleissä.

Viimeiseen lohkopeliin jäi kuitenkin kovat panokset molemmille joukkueille. Love pääsisi voitolla tai tasurilla finaaliin, ja häviöllä semifinaaliin. Vastajoukkue taas pääsisi voitolla finaaliin. Jännitys oli pelin alkaessa korkealla. Peli alkoi tasaisissa merkeissä, Love pääsi alussa hyvin hyökkäyspäähän ja maalintekopaikoille, mutta viimeisteltyä ei saatu. Kun hyökkäykset eivät alkaneet tuottaa tulosta, alkoi peli kääntyä vastustajille. Aikaisempien pelien rasituskin alkoi LoVen otteissa näkyä. Peli päättyi lopulta LoVen häviöön lukemin 4-0.

Tiedossa oli pitkä 3 tunnin odotus kohti pronssipeliä. Odotellessa tuli ilmi, että LoVen edellisen pelin vastustajan maalivahti pelasi myös kilpasarjajoukkueen maalivahtina. Halusimme varmistaa turnausjärjestäjältä, oliko tämä sääntöjen puitteissa sallittua. Seuraavien tuntien kuluessa asiaa selviteltiin turnausjärjestäjien toimesta, ja lopulta he päätyivät sääntörikkeen takia tuomitsemaan viimeisen pelin LoVen voitoksi. Turnauksen sääntöjen mukaan sama pelaaja ei saa pelata samassa ikäluokassa useassa joukkueessa ja vastustajalla oli LoVea vastaan pelatussa pelissä ollut käytössä kilpasarjajoukkueen maalivahti.

Yllättäen Love olikin tilanteessa, jossa pronssipeliin valmistautuminen vaihtui finaalipeliin valmistautumiseksi, ja odotusaikakin piteni. Tilanne oli kaikin puolin hämmentävä kaikille osapuolille. Finaalissa vastaan asettuisi kova Tampereen Ilves, joka oli suvereenisti voittanut alkulohkonsa maalierolla 27-1.

LoVe lähti kuitenkin pelaamaan ennakkoluulottomasti, jokaisesta pallosta taistellen. Peli kulki pitkään tasaisesti ja tilanteita nähtiin molemmissa päissä. Ilves sai tehtyä ensimmäisenä maalin, mutta Love sai tilanteen tasoitettua I.Harjun upealla laukauksella. Loppuvaiheessa Ilves onnistui luomaan hyviä hyökkäyksiä ja onnistui viimeistelyissä. Peli päättyi Ilveksen 4-1 voittoon.

Kotimatkalle lähdettiin siis hopeamitalit kaulassa. Joukkueen turnauksen tsempparipalkinnon sai T. Niemelä. Kotimatka venyi myöhälle jo seuraavan vuorokauden puolellekin. Vaikka väsymys alkoi jo painaa silmiä, kaikki olivat kuitenkin yhtä mieltä, että reissu ja kokemus oli ollut hieno ja jälleen kerran kannatti lähteä. Tästä on hyvä jatkaa kohti Kalajoen Talviliigan viimeistä turnauspäivää ja aloittaa kesän turnausreissujen suunnittelu.